דף בית > בעד ונגד > מי מגן על העורף?    
     

דעה: מי מגן על העורף?

מאת: ד"ר עודד עמיחי, 19.01.2009

כל הכבוד לצה"ל.

הרבה פחות כבוד למערכת הביטחון.

מערכת הביטחון אמורה לספק למדינת ישראל ולאזרחיה הגנה מפני איומים חיצוניים.

איך שלא נסובב את זה, יש דבר אחד שאי אפשר להתווכח איתו:

מערכת הביטחון נכשלה לחלוטין בהגנה על אזרחי ישראל מפני איום הטילים. גם מצפון וגם מדרום.

צה"ל נלחם ברצועה ועושה את עבודתו על הצד הטוב ביותר.

אבל מערכת הביטחון כשלה בהגנה מפני טילים.

העצוב הוא, שמערכת הביטחון יכולה הייתה לספק לנו הגנה מפני טילים כבר לפני שנים.

במה דברים אמורים:

על הפרק עומדות 3 מערכות להגנה מפני טילים:

האחת היא טילים נגד טילים – כיפת ברזל, הנמצאת בפיתוח ברפא"ל, והשלמתה נדחית משנה לשנה. מפקד חיל האוויר לשעבר, אלוף הרצל בודינגר, מעריך שפיתוח מערכת כזאת לוקח עשור שנים.

השנייה היא מערכת לייזר נגד טילים (נאוטילוס, סקייגארד) שפותחה ע"י ישראל וארה"ב עוד בשנת 2001 – הוכיחה הצלחה חסרת תקדים בניסויים, אך משרד הביטחון החליט להפסיק את מעורבותו בפרויקט מסיבות תקציביות.

השלישית היא תותח וולקן פאלאנקס הנמצא בשימוש צבא ארה"ב. הוא אינו יעיל להגנה על ערים כמו שתי המערכות הראשונות, אבל ביכולתו להגן על מתקנים רגישים כמו תחנות כוח ובסיסי צבא.

שום מערכת אינה מושלמת, אך שילוב של 3 המערכות יכול להבטיח הגנה כמעט הרמטית מפני טילים, רקטות ופצמ"רים.

תארו לעצמכם אם ישראל: (א) הייתה מתחילה לפתח את כיפת ברזל לפני מספר שנים (לא הייתה שום מניעה – הטכנולוגיה הייתה קיימת); (ב) הייתה ממשיכה לפתח את מערכת תותח הלייזר שכבר הוכיח הצלחה של קרוב ל-100% בכל הניסויים שנערכו בו; (ג) הייתה מזמינה מארה"ב תותחי וולקן פאלאנקס.

מלחמת לבנון השנייה הייתה נראית לגמרי אחרת. טילי החיזבאללה לא היו חודרים את מסך המגן. צה"ל היה יכול לפעול בלבנון בלי להקצות כוחות לנטרול שיגור הטילים. האוכלוסייה בישראל הייתה בטוחה.

יישובי עוטף עזה היו מוגנים מאימת הקסאמים והפצמ"רים. החמאס היה יכול להתייבש בעזה מבלי יכולת לאיים על ישראל. לא היה צריך כלל לצאת למלחמה.

רמת האיום של ארגוני הטרור על ישראל הייתה יורדת כמעט לאפס.

זה תפקידה של מערכת הביטחון והיא כשלה בו כישלון חרוץ.

האם מערכת הביטחון הפיקה את הלקחים?

שום דבר. מאומה. היא ממשיכה להתנהג כאילו אין איום מיידי של טילים על ישראל.

היא ממשיכה לדבוק בפיתוחה של מערכת אחת בלבד (כיפת ברזל) שיעילותה תהיה מוגבלת: לפי נתוני רפא"ל, היא לא תוכל להגן על עוטף עזה בגלל טווח ירי קצר מדי. הטיל של כיפת ברזל לא יספיק להגיע לקסאם לפני שזה ינחת. היא לא תוכל להגן בפני פצצות מרגמה – אחד מהאיומים היותר חמורים על יישובי עוטף עזה.

היא ממשיכה לעמוד על הרגליים האחוריות ולהתנגד בכל תוקף לקידום מערכת הלייזר האמריקנית, שכבר הוכיחה שאין לה בעיית טווחים והיא מסוגלת ליירט לא רק רקטות אלא גם פצמ"רים – ובמהירות האור.

היא ממשיכה לגרור רגליים בהזמנת תותחי הוולקאן פאלאנקס מארה"ב להגנה על תחנת הכוח באשקלון, נמל אשדוד ומתקנים רגישים אחרים.

למערכת הביטחון לא בוער שום דבר.

מדוע זה קורה?

את התשובה סיפק שמעון לביא, מבכירי הרשות לפיתוח אמצעי לחימה ותשתיות במשרד הביטחון (מפא"ת), בראיון שנתן בתכנית "עובדה" של אילנה דיין:

"אני לא מתבייש להגיד את זה - אנחנו במפא"ת אחראים על פיתוח מערכות כחול לבן, מה שלא היה בנאוטילוס. הנאוטילוס, כמו שאמרתי, קיווינו שיהיה שיתוף פעולה גבוה עם חברות ישראליות. אם זה היה מתממש, גם זה יכול היה להשפיע".

שמעתם? לשפשף את האוזניים ולא להאמין. מפא"ת אינה דואגת בראש ובראשונה לביטחון ישראל. הדאגה לתעשיות הביטחוניות הישראליות קודמת לביטחוננו!

וכך נשארת ישראל חשופה לטילים, רקטות ופצמ"רים הנוחתים על ראשי אזרחיה באין מפריע. כל עוצמתו של חיל האוויר, כל עוצמתם של כוחות היבשה, אינם מפסיקים את הירי על בתינו.

מדינה אחראית צריכה להביא לכאן בזמן הקצר ביותר האפשרי את כל המערכות הרלוונטיות להגנה מפני טילים. זאת אינה שאלה של תקציב. מלחמה עולה הרבה יותר!

מדוע מנהיגי המדינה שותקים? ממה הם חוששים? האם קל יותר לצאת למלחמה מאשר לרכוש את המערכות ולנסותן?!

     
     

פרטי התקשרות עם העמותה:
ד”ר עודד עמיחי: 054-7917060
תא"ל (מיל') צבי שור: 054-466-3452


 ע.ר. 5-80503670

ד"ר נתן פרבר: 052-889-9492
יעל ארצי: 052-232-8382

דוא"ל: magenlaoref@gmail.com

 

 

האתר נבנה ע"י: סטודיו פייג'רס-דיזיין